Kavılca Buğdayı Eskişehir’de yeniden ekiliyor
Eskişehir'de 5 bin yıl önce Anadolu’da yetişen Kavılca Buğdayı arazilere ekilmeye başlandı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından , Küllüoba kazılarında kalıntılarına rastlanan Kavılca Buğdayının ekimi belediyeye ait 11 dekarlık arazide gerçekleştirildi. Ekim çalışmasına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Küllüoba Kazı Başkanı Prof. Dr. Murat Türkteki, Süpüren Mahalle Muhtarı Osman Atan, mahalle sakinleri ve çocuklar katıldı.
Kavılca Buğdayı, kuru tarım yöntemiyle, gübre, ilaç ve sulama gerektirmeden yetiştirilecek. Belediye yetkilileri, projenin doğal tarım uygulamalarına ve yerli tohumların korunmasına katkı sağlayacağını bildirdi. Hasat edilen bu buğday, Küllüoba Ekmeği üretiminde kullanılacak.
Prof. Dr. Türkteki, Kavılca Buğdayının Eskişehir’de deneme üretimine başlandığını belirtti. Süpüren Mahallesi Muhtarı Osman Atan ise mahallenin ikliminin Kavılca Buğdayı için uygun olduğunu ifade etti.
Hibya Haber Ajansı